CP04

CHECK - UP PROFILACTIC POST COVID - 19

1.

SARS-COV-2 IgM ( calitativ)

2.

SARS-COV-2 IgG ( calitativ)

3.

Indicele de Protrombina, PT, %

4.

Fibrinogen

5.

D-Dimeri

6.

Colesterol total

7.

Trigliceride

8.

HDL

9.

LDL

10.

Glucoza

11.

Creatininkinaza MB ( CK - MB)

12.

Aspartat aminotransferaza(AST)

13.

Alanin aminotransferaza(ALT)

14.

gGTP

15.

Creatinina

16.

Ureea

17.

Proteina C-reactiva inalt sensibila

18.

Proteina totala

19.

Lactat de hidrogenaza (LDH )

1485 lei
Material

Sânge

Pregătire pacient

Recoltare probe de sange
  • Se recoltează dimineața pe nemâncate. O cantitate cât de mică de alimente, suc, ceai sau cafea pot interfera cu anumiţi parametrii ai analizei.
  • Cu o seară înainte, ultima masă nu trebuie să depășească ora 18.00 și trebuie să fie cât mai ușoară: fără grăsimi, prăjeli, dulciuri, sucuri concentrate etc.
  • Până la colectare se poate ingera apă plată în cantitate liberă.
  • Nu se recoltează după efort fizic - o serie de parametri sunt foarte sensibili la efort muscular. Plânsul (în special la copii), emoțiile puternice, frica pot influența rezultatele testului.
  • Nu se recoltează după o noapte nedormită (petreceri sau muncă), stresul acumulat în astfel de situații și perturbarea ciclului circadian influențează semnificativ o serie de parametri.
Recoltare probe de urina
  • Este necesară igienizarea locală, înainte de micțiune, cu apă și săpun. Trebuie să recoltezi cel puțin 10 ml (jetul mijlociu) din prima urină de dimineață, într-un recipient steril.
  • Recoltarea se face anterior începerii unui tratament cu antibiotic sau după 5 zile de la ultima doză administrată de antibiotic.
  • Folosește recipiente sterile – pentru adulți se folosesc urocultoare sterile, iar pentru sugari/copii mici – punguțe sterile de unică folosință.
  • Si aici sunt pasi clari de urmat. In unele cazuri ti se poate recomanda intreruperea medicatiei care poate induce interferente, cu cel putin 12 ore (de preferat 48 - 72 ore) inaintea inceperii recoltarii.

Rezultatul

Pentru ca rezultatele sa reflecte o situatie cit mai reala a starii Dvs de sanatate pe linga dotarea tehnologica avansata si profesionalismul personalului nostru calificat, este nevoie si de pregatirea Dvs. corecta pentru analize. Iar la interpretarea corecta a rezultatelor analizelor, neaparat nu evitati sa apelati la medicul curant care cunoaște antecedentele, pentru ca rezultatele Dvs. sunt doar o etapă în stabilirea diagnosticului si tratamentului adecvat.

Echipament utilizat

Mindray BC 5150

Coagulometru semiautomat, oferă rezultate rapide cu o acuratețe și precizie de neîntrecut.

Biosystems A15

Random Access Analyzer (biochemistry automate)

Mindray CL-900i

Chemiluminescence Immunoassay System

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine completă a stării de sănătate, deseori medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri, inclusiv legăturile dintre ei. De aceea, TestPark recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.