CP06

CHECK – UP LIPIDOGRAMA

1.

Colesterol total

2.

Trigliceride

3.

HDL

4.

LDL

5.

Hemoleucograma

6.

VSH

290 lei
Material

Sânge

Pregătire pacient

Recoltare probe de sange
  • Se recoltează dimineața pe nemâncate. O cantitate cât de mică de alimente, suc, ceai sau cafea pot interfera cu anumiţi parametrii ai analizei.
  • Cu o seară înainte, ultima masă nu trebuie să depășească ora 18.00 și trebuie să fie cât mai ușoară: fără grăsimi, prăjeli, dulciuri, sucuri concentrate etc.
  • Până la colectare se poate ingera apă plată în cantitate liberă.
  • Nu se recoltează după efort fizic - o serie de parametri sunt foarte sensibili la efort muscular. Plânsul (în special la copii), emoțiile puternice, frica pot influența rezultatele testului.
  • Nu se recoltează după o noapte nedormită (petreceri sau muncă), stresul acumulat în astfel de situații și perturbarea ciclului circadian influențează semnificativ o serie de parametri.
Recoltare probe de urina
  • Este necesară igienizarea locală, înainte de micțiune, cu apă și săpun. Trebuie să recoltezi cel puțin 10 ml (jetul mijlociu) din prima urină de dimineață, într-un recipient steril.
  • Recoltarea se face anterior începerii unui tratament cu antibiotic sau după 5 zile de la ultima doză administrată de antibiotic.
  • Folosește recipiente sterile – pentru adulți se folosesc urocultoare sterile, iar pentru sugari/copii mici – punguțe sterile de unică folosință.
  • Si aici sunt pasi clari de urmat. In unele cazuri ti se poate recomanda intreruperea medicatiei care poate induce interferente, cu cel putin 12 ore (de preferat 48 - 72 ore) inaintea inceperii recoltarii.

Rezultatul

Pentru ca rezultatele să reflecte o stare cât mai reală a sănătății tale, în afară de tehnologiile avansate și profesionalismul personalului nostru calificat, este nevoie și de o anumită pregătire a pacientului pentru analize. De asemenea, pentru interpretarea corectă a rezultatelor analizelor, îți recomandăm să apelezi la un medic specialist care îți cunoaște antecedentele medicale. Rezultatele testelor medicale sunt doar o etapă în stabilirea diagnosticului si tratamentului adecvat.

Echipament utilizat

Mindray BC 5150

Coagulometru semiautomat, oferă rezultate rapide cu o acuratețe și precizie de neîntrecut.

Biosystems A15

Random Access Analyzer (biochemistry automate)

SA-30C CLINDIAG

Random Access Analyzer (biochemistry semi-automate)

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine completă a stării de sănătate, deseori medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri, inclusiv legăturile dintre ei. De aceea, TestPark recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.